Gnizt.no | Telekommunikasjonsmontørfaget

Telekommunikasjonsmontørfaget

Tilbake til Elenergi og Ekom

Dagens ungdom har mange gode grunner til å like dette yrket. Det er telekommunikasjonsmontørene som sørger for at du kan spille TV-spill mot vennene dine, chatte med telefonen din og se på fotballkamp hjemme. De jobber mye med planlegging, utbygging, installasjon og drift av private og offentlige telenett, kabel-TV og datanett. Og mye annet.

Ting du bør vite

  • Som telekommunikasjonsmontør installerer, drifter og vedlikeholder du telenett, kabelnett, satellittsamband og datanett.

  • Den teknologiske utviklingen fører til at jobben hele tiden endrer karakter og skaper nye, spennende arbeidsoppgaver.

  • Arbeidsoppgavene varierer fra utbygging og drift av blant annet telekabelanlegg, kobber-, fiber- og hybridkabler, alarm- og sikkerhetsanlegg og lokale datanett (som LAN, WLAN og WIFI).

  • Arbeidsoppgavene for en telekommunikasjonsmontør krever selvstendighet, helhetlig tenkning og evne til tverrfaglig samarbeid. Du bør ha normalt fargesyn, og evne og vilje til å arbeide i store høyder. Videre bør du kunne yte god service.

Et spennende karrierevalg

5G-nettet skal rulles ut. Datatrafikken øker overalt, både i næringslivet og i private hjem. Jobb med fremtidens teknologi. Dette er et ettertraktet yrke blant arbeidsgivere. Få ansvar og bygg tillit fra første arbeidsdag.